Menu 23-27.06.2025
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata lipowa, kasza jaglana z owocami (maliny, truskawki)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa kalafiorowa
II danie– pieczona karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot
Podwieczorek- kanapki z polędwicą sopocką (gluten) i warzywami, herbata wiśniowa
II Podwieczorek- kisiel malinowy z jabłkami
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, omlet z warzywami (jajka, mleko)
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pieczarkowa
II danie- kurczak po chińsku, ryż sałatka z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek- pieczywo z pasztetem (gluten, mleko) i warzywami
II Podwieczorek- jogurt owocowy (mleko)
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata owocowa, amarantus z bananami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa barszcz biały z jajkiem
II danie – makaron z sosem truskawkowym i serem (gluten, jajka, mleko)
Podwieczorek- pieczywo z salami pomidorem, mleko
II Podwieczorek- panna cotta (mleko) z sosem malinowym
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, tosty francuskie pszenne z jajkiem i śmietaną 30%
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad – rosół z makaronem
II danie – pierogi z mięsem, surówka colesław, kompot
Podwieczorek- ciasto z jabłkami (jaja, mleko, gluten)
II Podwieczorek- kanapki z wędliną i warzywami, herbata malinowa
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa, miód, masło 82%, herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka (mleko kokosowe)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa krem z marchwii z grzankami (gluten, mleko) i śmietaną 30%
II danie – paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (gluten, jaja), kompot
Podwieczorek- ciasto czekoladowe (mleko, jaja, gluten)
II Podwieczorek- kanapki z żółtym serem (gluten, mleko) i warzywami (pomidor, ogórek), herbata owocowa
Menu 30.06. – 04.07.2025
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica na parze
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa brokułowa
II danie – gulasz, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek- pieczywo z twarożkiem i szczypiorkiem, herbata malinowa
II Podwieczorek- budyń z sosem truskawkowym
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z owocami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- chłodnik z mango
II danie – kurczak w curry z warzywami, ryż, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- sałatka owocowa
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omlet z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- pomidorowa z ryżem
II danie – leniwe z bułeczką, surówka z marchewki, kompot
Podwieczorek- kanapki z salami i warzywami, mleko
II Podwieczorek- pieczone jabłko z żurawiną
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, parówki z wody
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa ogórkowa
II danie – kotlet mielony, puree ziemniaczane, mizeria, kompot
Podwieczorek- ciasto marchewkowe
II Podwieczorek- kanapki z serem żółtym
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus z bananami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz czerwony z fasolą
II danie – ryba po grecku, ziemniaki, kompot
Podwieczorek- ciasto drożdżowe z jabłkiem
II Podwieczorek- kanapki z jajkiem
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.
