Menu

Menu 30.01-03.02.2023

Poniedziałek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica na parze

II Śniadanie-  owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa kapuśniak

II danie – polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, mix sałat, kompot

Podwieczorek- pieczywo z twarożkiem i szczypiorkiem, herbata malinowa  

II Podwieczorek- budyń z sosem malinowym

 Wtorek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z owocami

II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa z czerwonej soczewicy

II danie – pieczeń rzymska, kasza jęczmienna, surówka z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli,  kompot   

Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa

II Podwieczorek- sałatka z kurczakiem

  Środa

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omlet z warzywami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa z gruszki i pietruszki

II danie – kluski leniwe z bułeczką, surówka z marchwi i żurawiny, kompot

Podwieczorek- kanapki z salami i warzywami, mleko

II Podwieczorek- pieczone jabłko z powidłami śliwkowymi

 Czwartek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, parówki z wody    

II Śniadanie-  owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa pomidorowa z ryżem

II danie – pierś z kurczaka pieczona, ziemniaki, surówka z pieczonych buraków, kompot

Podwieczorek- ciasto czekoladowe

II Podwieczorek – kanapki z żółtym serem i warzywami

 Piątek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus z bananami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa szczawiowa

II danie – panierowana ryba, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą, kompot

Podwieczorek- ciasto z owocami

II Podwieczorek- kanapki z pastą jajeczną i warzywami, herbata ziołowa