Menu 02-06.06.2025
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata lipowa, jajecznica ze szczypiorkiem (jajka)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa jarzynowa
II danie – gulasz wieprzowy, kasza gryczana, miks sałat (musztarda) z rzodkiewką, kompot
Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką i warzywami
II Podwieczorek- budyń z sosem truskawkowym (gluten, mleko)
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, parówki po kanadyjsku (soja, seler, mleko), herbata owocowa,
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa botwinkowa
II danie- kotlet panierowany z indyka, ziemniaki, mizeria, kompot
Podwieczorek- zapiekane tosty z pomidorem i serem (gluten, mleko)
II Podwieczorek- jogurt owocowy (mleko)
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, kasza manna z owocami (mleko, gluten)
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa z soczewicy na wędzące
II danie – kluski leniwe z bułeczką i surówką z marchewki (mleko, jaja, gluten), kompot
Podwieczorek- kanapki z gotowanym jajkiem i szczypiorkiem (gluten, mleko, jaja)
II Podwieczorek- kisiel malinowy, herbata
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%,herbata truskawkowa, kiełbaska drobiowa pieczona (soja, mleko, seler, gluten)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa krem z kukurydzy z popcornem
II danie – kurczak w sosie curry, ryż, colesław (mleko), kompot
Podwieczorek- ciasto ze śliwkami (gluten, jajka, mleko)
II Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i pomidorem (gluten, mleko)
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata malinowa, kaszka jaglana na mleku kokosowym z daktylami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa koperkowa
II danie – ryż z jabłkiem i sosem jogurtowym (mleko), kompot
Podwieczorek- ciasto drożdżowe z owocami (jaja, mleko, gluten)
II Podwieczorek- kanapki z twarożkiem i szczypiorkiem (gluten, mleko)
Menu 09-13.06.2025
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata lipowa, kasza jaglana z owocami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – pieczone pałki z kurczaka, kasza jęczmienna, mix sałat z rzodkiewką, kompot
Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką i warzywami, herbata wiśniowa
II Podwieczorek- jogurt bananowy posypany granolą (mleko)
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata ziołowa, omlet z warzywami (jaja)
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa ogórkowa
II danie – makaron carbonara (mleko, gluten), kompot
Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z twarożkiem i warzywami
II Podwieczorek- sałatka z indykiem
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata owocowa, parówki z wody
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa grochowa na wędzące
II danie– pierogi z serem i sosem truskawkowym, kompot
Podwieczorek- pieczywo z pasztetem i pomidorem, mleko (gluten, jaja, mleko)
II Podwieczorek- kasza manna z sosem mango
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata ziołowa, tosty francuskie (gluten, jaja, mleko)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad – barszcz ukraiński
II danie – kotlet panierowany drobiowy, ziemniaki, kalafior z bułeczką, kompot
Podwieczorek- galaretka owocowa z owocami, herbata malinowa
II Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką wieprzową i warzywami
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka (gluten)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa zacierkowa
II danie – ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (jajka, gluten, ryby), kompot
Podwieczorek- ciasto piernikowe (gluten, jajka, mleko)
II Podwieczorek- kanapki (gluten) z humusem i warzywami, herbata
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.
