Menu 30.06. – 04.07.2025
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica na parze
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa brokułowa
II danie – gulasz, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek- pieczywo z twarożkiem i szczypiorkiem, herbata malinowa
II Podwieczorek- budyń z sosem truskawkowym
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z owocami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- chłodnik z mango
II danie – kurczak w curry z warzywami, ryż, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa
II Podwieczorek- sałatka owocowa
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omlet z warzywami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- pomidorowa z ryżem
II danie – leniwe z bułeczką, surówka z marchewki, kompot
Podwieczorek- kanapki z salami i warzywami, mleko
II Podwieczorek- pieczone jabłko z żurawiną
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, parówki z wody
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa ogórkowa
II danie – żuchel, kompot
Podwieczorek- ciasto marchewkowe
II Podwieczorek- kanapki z serem żółtym
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus z bananami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz czerwony z fasolą
II danie – ryba po grecku, ziemniaki, kompot
Podwieczorek- ciasto drożdżowe z jabłkiem
II Podwieczorek- kanapki z jajkiem
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.
