Menu

Menu 23-27.06.2025

 Poniedziałek

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata lipowa, kasza jaglana z owocami (maliny, truskawki)

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa kalafiorowa

II danie– pieczona karkówka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot

Podwieczorek- kanapki z polędwicą sopocką (gluten) i warzywami, herbata wiśniowa 

II Podwieczorek- kisiel malinowy z jabłkami 

Wtorek

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, omlet z warzywami (jajka, mleko)

II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa pieczarkowa

II danie- kurczak po chińsku, ryż sałatka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek- pieczywo z pasztetem (gluten, mleko) i warzywami

II Podwieczorek- jogurt owocowy (mleko) 

Środa

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata owocowa, amarantus z bananami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa barszcz biały z jajkiem

II danie – makaron z sosem truskawkowym i serem (gluten, jajka, mleko)

Podwieczorek- pieczywo z salami pomidorem, mleko

II Podwieczorek- panna cotta (mleko) z sosem malinowym 

Czwartek

Śniadanie-  bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, tosty francuskie pszenne z jajkiem i śmietaną 30%

II Śniadanie-  owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiadrosół z makaronem

II danie – pierogi z mięsem, surówka colesław,  kompot

Podwieczorek- ciasto z jabłkami (jaja, mleko, gluten)

II Podwieczorek- kanapki z wędliną i warzywami, herbata malinowa 

Piątek

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty, warzywa, miód, masło 82%, herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka (mleko kokosowe)

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa krem z marchwii z grzankami (gluten, mleko) i śmietaną 30%

II danie – paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (gluten, jaja), kompot

Podwieczorek- ciasto czekoladowe (mleko, jaja, gluten)

II Podwieczorek- kanapki z żółtym serem (gluten, mleko) i warzywami (pomidor, ogórek), herbata owocowa

Menu 30.06. – 04.07.2025

 Poniedziałek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica na parze

II Śniadanie-  owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa brokułowa

II danie – gulasz, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek- pieczywo z twarożkiem i szczypiorkiem, herbata malinowa  

II Podwieczorek- budyń z sosem truskawkowym

 Wtorek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z owocami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- chłodnik z mango

II danie – kurczak w curry z warzywami, ryż, kompot   

Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa

II Podwieczorek- sałatka owocowa  

Środa

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omlet z warzywami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- pomidorowa z ryżem

II danie – leniwe z bułeczką, surówka z marchewki, kompot

Podwieczorek- kanapki z salami i warzywami, mleko

II Podwieczorek- pieczone jabłko z żurawiną

Czwartek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, parówki z wody    

II Śniadanie-  owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa ogórkowa

II danie – kotlet mielony, puree ziemniaczane, mizeria, kompot

Podwieczorek- ciasto marchewkowe

II Podwieczorek- kanapki z serem żółtym

 Piątek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus z bananami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- barszcz czerwony z fasolą

II danie – ryba po grecku, ziemniaki, kompot

Podwieczorek- ciasto drożdżowe z jabłkiem

II Podwieczorek- kanapki z jajkiem


 Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z  dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.