Menu

 Menu 13 - 17.09.2021

 piątek

Śniadanie- Bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka

II Śniadanie- Owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- Zupa krem marchwiowy

II danie – jajko sadzone, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek- kanapki z twarożkiem, szczypiorkiem i warzywami

II Podwieczorek- jogurt owocowy   

 Menu 20 - 24.09.2021

Poniedziałek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica na parze

II Śniadanie-  owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa kalafiorowa

II danie – gulasz drobiowy, kasza bulgur, ogórek małosolny, kompot

Podwieczorek- pieczywo z twarożkiem i szczypiorkiem, herbata malinowa  

II Podwieczorek- budyń z sosem truskawkowym

Wtorek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z owocami

II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa ogórkowa

II danie – pieczeń rzymska, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot   

Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami, herbata owocowa

 II Podwieczorek- sałatka mozzarella

Środa

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, omlet z warzywami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- krupnik jaglany

II danie – pierogi z serem i sosem malinowym, kompot

Podwieczorek- kanapki z salami i  warzywami, mleko

II Podwieczorek- sałatka z kurczakiem i warzywami

Czwartek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, parówki z wody    

II Śniadanie-  owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa pomidorowa z ryżem

II danie – udziki z kurczaka, ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot

Podwieczorek- kanapki z pastą jajeczną i warzywami, herbata owocowa

II Podwieczorek – ciasto z owocami

Piątek

Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus  z bananami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa neapolitańska

II danie – panierowana ryba, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i warzywami, herbata ziołowa 

II Podwieczorek- kolorowe galaretki