Menu 31.03.-04.04.2025
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata lipowa, kasza jaglana z owocami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki, mix sałat z rzodkiewką, kompot
Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką i warzywami, herbata wiśniowa
II Podwieczorek- jogurt 3,5% owocowy (mleko)
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata ziołowa, omlet z warzywami (jaja)
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa ogórkowa
II danie – makaron carbonara (mleko, gluten), kompot
Podwieczorek- kanapki z twarożkiem i warzywami
II Podwieczorek- sałatka z indykiem
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata owocowa, parówki z wody
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa grochowa na wędzące
II danie – pierogi z serem i sosem truskawkowym, kompot
Podwieczorek- pieczywo z pasztetem i pomidorem, mleko (gluten, jaja, mleko)
II Podwieczorek- kasza manna z sosem mango
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, tosty francuskie (gluten, jaja, mleko)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad – barszcz ukraiński
II danie – kotlet schabowy, ziemniaki, kalafior z bułeczką, kompot
Podwieczorek- ciasto drożdżowe z gruszką (mleko, jaja, gluten), herbata malinowa
II Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką wieprzową i warzywami
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka (gluten)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa kalafiorowa
II danie – ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (jajka, gluten, ryby), kompot
Podwieczorek- ciasto piernikowe (gluten, jajka, mleko)
II Podwieczorek- kanapki (gluten) z humusem i warzywami, herbata
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.
