Poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata lipowa, jajecznica ze szczypiorkiem (jajka)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, miks sałat (musztarda) z papryką, kompot
Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką i warzywami
II Podwieczorek- budyń z sosem truskawkowym (gluten, mleko)
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, parówki po kanadyjsku (soja, seler, mleko), herbata owocowa
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz biały z kiełbasą (mleko, gluten)
II danie- pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, kompot
Podwieczorek- kanapki z białym serem i szczypiorkiem (gluten, mleko)
II Podwieczorek- jogurt owocowy z chia (mleko)
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, kasza manna z owocami (mleko, gluten)
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- krem z cukini z groszkiem ptysiowym (jajka,gluten)
II danie – kluski leniwe, surówka z marchewki (gluten, mleko, jaja), kompot
Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i warzywami (gluten, mleko, jaja)
II Podwieczorek- sałatka z kurczakiem z warzywami, herbata
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata truskawkowa, kiełbaska drobiowa pieczona (soja, mleko, seler, gluten)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa szczawiowa z jajkiem (mleko, jaja)
II danie – makaron bolognese, kompot
Podwieczorek- ciasto czekoladowe (gluten, jajka, mleko)
II Podwieczorek- kanapki z mozzarellą i pomidorem i bazylią (gluten, mleko)
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata malinowa, kaszka jaglana na mleku kokosowym z daktylami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa jarzynowa
II danie – paluszki rybne, ziemniaki, surówka z młodej kapusty kiszonej (gluten, jajka, mleko), kompot
Podwieczorek- ciasto marchewkowe (mleko, gluten)
II Podwieczorek- kanapki z jajkiem i szczypiorkiem (gluten)
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.