Menu 01 - 05.12.2025
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata malinowa, kaszka jaglana na mleku kokosowym z daktylami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – pampuchy drożdżowe z jogurtem i sosem truskawkowym (mleko, jaja, gluten), kompot
Podwieczorek- ciasto ze śliwkami (jaja, mleko, gluten)
II Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i pomidorem (gluten, mleko)
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.
Menu 08 - 12.12.2025
Poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata lipowa, kasza jaglana z owocami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa z fasolki szparagowej
II danie – pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki, mix sałat z rzodkiewką, kompot
Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką i warzywami, herbata wiśniowa
II Podwieczorek- jogurt bananowy posypany granolą (jogurt 3,5%, mleko)
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, omlet z warzywami (jaja)
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- rosół z makaronem
II danie – kotlet mielony, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot
Podwieczorek- kanapki z twarożkiem i warzywami
II Podwieczorek- sałatka z indykiem
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata owocowa, parówki z wody
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa gulaszowa
II danie– ryż z jabłkiem i sosem jogurtowym, kompot
Podwieczorek- pieczywo z pasztetem i pomidorem, mleko (gluten, jaja, mleko)
II Podwieczorek- kasza manna z sosem mango
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata ziołowa, tosty francuskie (gluten, jaja, mleko)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad – zupa ogórkowa
II danie- pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Podwieczorek- galaretka owocowa z owocami, herbata malinowa
II Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką wieprzową i warzywami
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka (gluten)
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa kalafiorowa z zacierkami
II danie – kluski leniwe z bułeczką, surówka z marchewki i jabłka (gluten, mleko, jaja), kompot
Podwieczorek- ciasto piernikowe (gluten, jajka, mleko)
II Podwieczorek- kanapki (gluten) z humusem i warzywami, herbata
Catering wigilijny 2025
Zamówienia przyjmujemy od dzisiaj do 17.12.2025r. do godz. 15:00
pod adresem saltrukiewicz.przedszkole@pijarzy.pl
Wydajemy 23.12.2025r. do godz. 13:00
z Pijarskiego Przedszkola w Warszawie ul. Siekierkowska 7.
Płatność gotówką przy odbiorze zamówienia.
Zupa grzybowa z łazankami- 1 litr - 137zł. (zamówienie min. 2 litry)
Barszcz czerwony 1 litr - 62zł. (zamówienie min. 2 litry)
Pierogi z kapustą i grzybami 1kg- ok. 26szt.- 98zł. (zamówienie min. 1kg)
Kapusta z grzybami 1kg- 77zł. (zamówienie min. 1kg)
Śledź pod pierzynką- 0,5kg - 66zł. (zamówienie min. 0,5kg)
śledź w śmietanie - 0,5kg - 59zł. (zamówienie min. 0,5kg)
Karp w galarecie 1kg- 175zł (zamówienie min. 1kg)
Karp smażony 1 porcja 100g - 31zł
Ryba po grecku 1kg- 99zł (zamówienie min. 1kg)
Sałatka jarzynowa 1kg- 90zł (zamówienie min. 1kg)
Galareta wieprzowa 1 porcja 300ml- 62zł
Kaczka faszerowana 1 szt. ok. 1,6 kg- 215zł
Pasztet wieprzowy 1kg- 95zł (zamówienie min. 1kg)
Boczek pieczony 1kg po upieczeniu- 98zł. (zamówienie min. 1kg)
Pieczona karkówka 1kg po upieczeniu- 102zł (zamówienie min. 1kg)
Pieczony schab ze śliwką 1kg po upieczeniu- 119zł (zamówienie min. 1kg)
Sernik z bakaliami 1kg- 180zł (zamówienie min. 1kg)
Kucharze Przedszkola zapraszają do zamówień
na świąteczne spotkania rodzinne.
Potrawy przygotowujemy na naszych półmiskach (kaucja 30zł./szt. ),
lub na półmiskach jednorazowych,
lub na Państwa zastawie wcześniej przyniesionej (najpóźniej do 17.12.2025r.)
