Menu 18 – 22.08.2025
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica ze szczypiorkiem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- krupnik
II danie – pieczeń rzymska, ryż, fasolka szparagowa, kompot
Podwieczorek- kanapki z szynką i warzywami
II Podwieczorek- kisiel z malinami
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), parówki po kanadyjsku, herbata owocowa,
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa botwinkowa
II danie- pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot
Podwieczorek- zapiekane tosty z pomidorem i serem
II Podwieczorek- budyń
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza manna z owocami
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz biały z jajkiem
II danie – knedle ze śliwkami i śmietaną, kompot
Podwieczorek- kanapki z mozzarellą i pomidorem
II Podwieczorek- sałatka z kurczakiem
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata truskawkowa, kiełbaska drobiowa pieczona
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- chłodnik truskawkowy z makaronem
II danie – kotlet schabowy, ziemniaki, kalafior z bułeczką, kompot
Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i warzywami
II Podwieczorek- galaretka owocowa z bitą śmietaną
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata malinowa, kaszka jaglana na mleku kokosowym z daktylami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa z fasolki szparagowj
II danie – ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty z koperkiem, kompot
Podwieczorek- kanapka z pastą jajeczną z warzywami
II Podwieczorek- ciasto z jabłkami
Menu 25 – 29.08.2025
Poniedziałek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata lipowa, jajecznica ze szczypiorkiem
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa jarzynowa
II danie – pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, miks sałat kompot
Podwieczorek- kanapka z polędwicy sopockiej i warzywami, herbata wiśniowa
II Podwieczorek- sałatka grecka
Wtorek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, kasza jaglana z malinami
II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem
II danie – kotlet schabowy, ziemniaki puree z czosnkiem, mizeria, kompot
Podwieczorek- pieczywo z jajkiem i warzywami
II Podwieczorek- galaretka z owocami i bitą śmietaną
Środa
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, dżem owocowy, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, amarantus z bananami
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- zupa ogórkowa
II danie – makaron carbonara
Podwieczorek- pieczywo z pasztetem i pomidorem, mleko
II Podwieczorek- sałatka z kurczakiem
Czwartek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, wędlina, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata ziołowa, tosty francuskie
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad – rosół z makaronem
II danie- kotlet mielony, ziemniaki, sałatka z pieczonych buraków
Podwieczorek- ciasto z jabłkami
II Podwieczorek- kanapki z mozzarellą i pomidorem, herbata malinowa
Piątek
Śniadanie- bufet szwedzki (płatki, pieczywo białe, pieczywo ciemne, mleko, kakao, ser żółty, warzywa, miód, masło), herbata owocowa, kokosowa owsianka z musem jabłkowym
II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa
Obiad- barszcz ukraiński
II danie – pizza z szynką i warzywami, kompot
Podwieczorek- ciasto czekoladowe z owocami
II Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i warzywami, herbata owocowa
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.
