Menu

Menu 01 - 05.12.2025

Piątek

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, razowy, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata malinowa, kaszka jaglana na mleku kokosowym z daktylami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa pomidorowa z ryżem

II danie – pampuchy drożdżowe z jogurtem i sosem truskawkowym (mleko, jaja, gluten), kompot 

Podwieczorek- ciasto ze śliwkami (jaja, mleko, gluten)

II Podwieczorek- kanapki z żółtym serem i pomidorem (gluten, mleko)

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny (50g na porcję) oraz ziemniaków (50g na porcję) makaronu lub kaszy (20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód (5g na porcję). Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kakao podawane są z  dodatkiem cukru lub miodu (5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.


Menu 08 - 12.12.2025

Poniedziałek

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata lipowa, kasza jaglana z owocami

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa z fasolki szparagowej

II danie – pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki,  mix sałat z rzodkiewką, kompot

Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką i warzywami, herbata wiśniowa 

II Podwieczorek- jogurt bananowy posypany granolą (jogurt 3,5%, mleko)

Wtorek

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata ziołowa, omlet z warzywami (jaja)

II Śniadanie - owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- rosół z makaronem

II danie – kotlet mielony, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot

Podwieczorek- kanapki z twarożkiem i warzywami

II Podwieczorek- sałatka z indykiem

Środa

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata), miód, masło 82%, herbata owocowa, parówki z wody

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa gulaszowa

II danie– ryż z jabłkiem i sosem jogurtowym, kompot

Podwieczorek- pieczywo z pasztetem i pomidorem, mleko (gluten, jaja, mleko)

II Podwieczorek- kasza manna z sosem mango

Czwartek

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata ziołowa, tosty francuskie (gluten, jaja, mleko)

II Śniadanie-  owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad zupa ogórkowa

II danie- pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot

Podwieczorek- galaretka owocowa z owocami, herbata malinowa

II Podwieczorek- kanapki (gluten, mleko) z szynką wieprzową i warzywami

Piątek

Śniadanie- bufet szwedzki: płatki kukurydziane, pieczywo pszenne, chleb pszenno-żytni, mleko 2%, kakao, szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), warzywa (pomidor, ogórek, sałata) miód, masło 82%, herbata owocowa, bananowo- kokosowa owsianka (gluten)

II Śniadanie- owoce sezonowe, chrupiące warzywa

Obiad- zupa kalafiorowa z zacierkami

II danie –  kluski leniwe z bułeczką, surówka z marchewki i jabłka (gluten, mleko, jaja), kompot

Podwieczorek- ciasto piernikowe (gluten, jajka, mleko)

II Podwieczorek- kanapki (gluten) z humusem i warzywami, herbata


Catering wigilijny 2025
Zamówienia przyjmujemy od dzisiaj do 17.12.2025r. do godz. 15:00
pod adresem saltrukiewicz.przedszkole@pijarzy.pl

Wydajemy 23.12.2025r. do godz. 13:00
z Pijarskiego Przedszkola w Warszawie ul. Siekierkowska 7.

Płatność gotówką przy odbiorze zamówienia.

Zupa grzybowa z łazankami- 1 litr - 137zł. (zamówienie min. 2 litry)

Barszcz czerwony 1 litr - 62zł. (zamówienie min. 2 litry)

Pierogi z kapustą i grzybami 1kg- ok. 26szt.- 98zł. (zamówienie min. 1kg)

Kapusta z grzybami 1kg- 77zł. (zamówienie min. 1kg)

Śledź  pod pierzynką- 0,5kg - 66zł. (zamówienie min. 0,5kg)

śledź w śmietanie - 0,5kg - 59zł. (zamówienie min. 0,5kg)

Karp w galarecie 1kg- 175zł (zamówienie min. 1kg)

Karp smażony 1 porcja 100g - 31zł

Ryba po grecku 1kg- 99zł (zamówienie min. 1kg)

Sałatka jarzynowa 1kg- 90zł (zamówienie min. 1kg)

Galareta wieprzowa 1 porcja 300ml- 62zł

Kaczka faszerowana 1 szt. ok. 1,6 kg- 215zł

Pasztet wieprzowy 1kg- 95zł (zamówienie min. 1kg)

Boczek pieczony 1kg po upieczeniu- 98zł. (zamówienie min. 1kg)

Pieczona karkówka 1kg po upieczeniu- 102zł (zamówienie min. 1kg)

Pieczony schab ze śliwką 1kg po upieczeniu- 119zł (zamówienie min. 1kg)

Sernik z bakaliami 1kg- 180zł  (zamówienie min. 1kg)

Kucharze Przedszkola zapraszają do zamówień
na świąteczne spotkania rodzinne.

Potrawy przygotowujemy na naszych półmiskach (kaucja 30zł./szt. ),
lub na półmiskach jednorazowych,
lub na Państwa zastawie wcześniej przyniesionej (najpóźniej do 17.12.2025r.)